Tuesday, 2024-04-16, 11:08 PM
Welcome Misafir

DoSTaNe

F.Bahçe koptu geliyor - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Spor » Fenerbahçe SK » F.Bahçe koptu geliyor
F.Bahçe koptu geliyor
FirsT_DeaDDate: Sunday, 2008-11-16, 3:50 PM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 304
Reputation: 2
Status: Offline
Turkcell Süper Lig'de 11. hafta maçında F.Bahçe, Ankaraspor'u 2-0 mağlup edererek 3 puana uzandı. Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren goller 33. dakikada Roberto Carlos ve 54. dakikada Lugano'dan geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligde puanını 19'ye yükseltirken, Ankaraspor 22 puanda kaldı.

Böylece ligin flaş takımlarından Ankaraspor'un 5 maçlık galibiyet serisi de Şükrü Saracoğlu'nda son bulmuş oldu. Zirve yarışı için önemli bir 3 puan elde eden Fenerbahçe Ankaraspor karşısında özellikle ikinci yarıdaki etkili futboluyla sonuca gitmeyi başardı.

İlk yarıya iyi başlayan ve Fenerbahçe kalesinde zaman zaman çok etkili olan Ankaraspor ise 33. dakikada Roberto Carlos'un golüyle hissettiği şoku maç boyu üzerinden atamadı.

Fenerbahçe'de Roberto Carlos, Emre Belözoğlu, Uğur Boral gecenin başarılı isimleri olarak dikkat çekerken, Ankaraspor'u ligde şu ana kadar sırtlayan isimler Kadıköy'de kayıpları oynadı. Fenerbahçe geçtiğimiz hafta kazandığı derbinin ardından sahasında bir kez daha kazanarak ligde zirve mücadelesini sürdürdü.

AYNI 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'de Ankaraspor ile yaptıkları maçta, Galatasaray maçında sahaya sürdüğü ilk 11'i değiştirmedi. Sarı-lacivertli ekibin savunması Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, orta alanı Deivid, Selçuk, Josico, Uğur ve forvet hattı da Semih, Guiza ikilisinden oluştu.

KAZIM KADRO DIŞI!

Teknik direktör Aragones, kırmızı kart cezası nedeniyle sarı-lacivertlilerin son iki lig maçında forma giyemeyen Kazım'ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı . Sarı-lacivertli ekipte orta alanın sağ tarafındaki yerini Deivid'e kaptıran Kazım, Ankaraspor mücadelesinde 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Fenerbahçe'de Kazım'ın yarı sıra sakatlığı nedeniyle tedavisi süren ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren kaptan Alex ile Önder, Deniz, Can, Gürhan ve İlhan da kadroda yer almadı.

SEMİH SAKATLANDI

İspanyol hocayı Ankaraspor maçında ise kötü bir sürpriz bekliyordu. 13. dakikada sakatlanan kaptan Semih Şentürk'ün yerine oyuna dahil olan isim Emre Belözoğlu oldu. Luis Aragones Semih'i daha fazla oyunda tutarak riske etmek istemezken Emre Belözoğlu'nun ofansif orta saha olarak görevlendirdi.

DURGUNBAHÇE

Derbi maçın havasıyla Saracoğlu'na akın eden Fenerbahçe taraftarları takımlarında ik yarım saatlik dilim içinde istedikleri futbolu göremediler. Ankaraspor zaman zaman geriye doğru yaslanan Fenerbahçe savunmasını derin paslarla delmek istedi.

TARTIŞILAN POZİSYON

8. dakikada Murat'ın ceza sahasına hareketlendiği sıra Edu'nun müdahalesi yerde kalması ise hakem Yunus Yıldırım tarafından futbol oyun kuralları içinde yorumlandı. Ankaraspor cephesi ise bu pozisyonda penaltı bekliyordu.

Sağ ve sol kanattan gelen ortalarda oluşan karambollerde ise Fenerbahçe savunması dikkatliydi. İlk yarım saatlik dilim içinde Fenerbahçe'nin Ankaraspor karşısında pas yapamayan görüntüsü taraftarında huzursuzluk yaratırken, gözler tribünde yer alan Alex de Souza'yı arıyordu.

Ankaraspor'un maça iyi başlayışı, Fenerbahçe defansını zorlayan görüntüsü, Fenerbahçe'nin 'önce gol yememek' üzerine kurulmuş taktiği maçı ilk yarım saati sarı-lacivertli ekip adına istenilen bir konuma sokmasa da ev sahibi ekip oyundaki dengeyi çok geçmeden kurdu.

ÇALIŞILMIŞ BİR POZİSYON VE GOL: ROBERTO CARLOS!

Fenerbahçe kısa pasları atağa dönüşmeden sonlansa da topa hükmetmeye başlayan Fenerbahçe bir anda kendisi için piyango kadar değerli olabilecek bir gol buldu. 33. dakikada sol kanattan duran topta Deivid ceza sahasına yerden yavaş kesti, Roberto Carlos penaltı noktasına doğru gelen topa sert vurdu. Ankaraspor defansının hatasını affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçta bir anda dengeler bu golle değişecek gibi gözüküyordu, Fenerbahçe ilk yardımı Roberto Carlos'un elinden aldı. Golle birlikte Fenerbahçe taraftarları da coşku içine girerken, ilk yarıda geride kalan dakikalarda oyunda tansiyon yükseldi. İki takım da sert futbolu tercih ederken, Ankaraspor devrenin bitimine doğru Fenerbahçe kalesini yine yokladı ama istediği pozisyonları bulamadı.

İKİ TAKIMIN DA İLK YARIDA 'İDARE EDER' FUTBOLU

İlk yarıda Fenerbahçe tam anlamıyla rakibi karşısında baskın bir futbol oynamamasına karşı soyunma odasına 1-0 üstünlük ile giderken, Ankaraspor'da çok şey beklenen isimlerin başında yer alan Özer Hurmacı, Saracoğlu'nda durgundu.

Semih'in erken sakatlığı, Emre'nin oyuna dahil oluşu ve bir derece de olsa Fenerbahçe'yi harekelendirişi sarı-lacivertli takım adına akılda kalan bazı notlardı. İki takımın da kalabalık orta sahası ilk yarıda çok net gol pozisyonlarının da oluşmamasında etkiliydi. Devre 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitti.

ÖZER G.SARAY MAÇINDA YOK

Ankaraspor'da teknik direktör Aykut Kocaman ikinci yarıda Özer Hurmacı'yı oyunda düşünmedi. Özer'in yerine ileri uçta görev yapan Konate dahil oldu. Genç futbolcu Saracoğlu'nda ilk 45 dakikada etkisiz bir futbol sergilemişti. Bu arada Özer maçta gördüğü sarı kart ile gelecek hafta oynayacakları Galatasaray maçı için cezalı duruma düşmüş oldu.

FENERBAHÇE GERİ DÖNDÜ

Maçta ikinci yarı oyuna iyi başlayan takım ise Fenerbahçe oldu. Biraz daha derli toplu ve mantıklı futbol oynamaya başlayan Fenerbahçe kısa paslaşmalarla kurulu oyun düzeniyle taraftarından alkış aldı. Ankaraspor hem 1-0 geride olmanın dezavantajıyla hem de oynamak isteyen Fenerbahçe karşısında ikinci yarının bu ilk 15 dakikalık diliminde pek fazla bir şey yapamadı.

Emre Belözoğlu'nun kaleyi sık sık denemesi, istekli görüntüsü Fenerbahçe için ikinci golün habercisiydi. Emre'nin bu iyi futboluna Roberto Carlos da eşlik edince Fenerbahçe istediği gole 55. dakika ulaştı.

GOL LUGANO'A YAZILDI AMA...
ROBERTO CARLOS! ROBERTO CARLOS!

F.Bahçe'ye transferinden sonra sürekli frikik golü beklenen Roberto Carlos 55. dakikada Ankaraspor ceza sahasının sağından kullandığı sert frikikte kaleci Senecky'i avladı ama direkleri geçemedi. Harika vuruşu önce sağ sonra sol direğe çarptı! Kale çizigisi önünde meşin yuvarlağı boş kaleye yollayan isim Lugano oldu. Fenerbahçe 55. dakikada rakibi karşısında farkı ikiye çıkardı, artık çok rahattı.

Gol Fenerbahçeli taraftarlar kadar futbolcuları da rahatlattı. İkinci gole kadar rakip kale üzerinde net bir baskı kurmayı tercih eden Fenerbahçe golden sonra rakibinin üzerine gelmesini bekledi. Yorgun Ankaraspor karşısında Fenerbahçe'nin düşündüğü hızlı ataklarla etkili olarak farkı daha da açmaktı.

Fenerbahçe'de İspanyol teknik direktör Luis Aragones ikinci oyuncu değişikliğini 70. dakikada Deivid'i oyundan alarak gerçekleştirdi. Ali Bilgin oyuna dahil oldu. Deivid geceyi Roberto Carlos'a yaptığı asist ile kapattı, taraftarından alkış topladı.

Ankaraspor'da Aykut Kocaman forvet oyuncusu De Nigris'i 79. dakikada oyuna sokmayı tercih ederken, Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği yine aynı dakikada Uğur Boral - Gökçek Vederson şeklinde oldu. Aykut Kocaman'ın De Nigris'i oyuna 80. dakikada oyuna sokması ise eleştirileri genç hocanın üzerine çekti.

Maçta geride kalan dakikalarda Fenerbahçe pres yönüyle dikkat çekerken, Ankaraspor topu kendine bırakan rakibi karşısında aradığı golü bulamadı. Konuk ekip Fenerbahçe ceza alanı ve yayın üzerinde önemli karamboller oluşmasını sağlasa da Fenerbahçe savunması ve Volkan bu pozisyonlarda dikkatliydi. Fenerbahçe 2-0 öne geçtiği maçta geride kalan dakikalarda orta sahada çok koşan takım görüntüsüyle skoru korumayı bildi ve 3 puana uzandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada Murat Tosun ceza sahasına girerken Edu ile girdiği mücadele yerde kaldı. Ankarasporlu futbolcular penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.
17. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza sahası içinde Uğur iyi vuramayınca top üstten auta çıktı.
25. dakikada sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül'ün ceza sahasına yaptığı ortada Uğur Boral kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
32. dakikada Deivid, sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Yerden gelen topu Roberto Carlos, gelişine sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
37. dakikada Güiza'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Deivid'in sert şutunu kaleci Senecky yatarak kontrol etti.
38. dakikada Uğur Boral'ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunu kaleci Senecky iki hamlede kontrol etti.
43. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Demirel, topa sahip oldu

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Emre'nin ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla, üstten auta çıktı.
55. dakikada Roberto Carlos'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, önce ön direk, ardından uzak direkten dönen topu, çizgi üzerinde Lugano ayağını uzatarak ağlara gönderdi. 2-0
62. dakikada Konate çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra pasını geriden gelen Mehmet Çakır'a verdi. Mehmet Çakır'ın gelişine vuruşunda top, kaleci Volkan'da kaldı.
70. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta top yandan auta çıktı.
82. dakikada Anıl'ın soldan ceza sahasına ortasında kaleci Volkan, topu yükselerek aldıktan sonra yere yatınca elinden kaçırdı. Boşta kalan topa Mehmet Çakır vurdu, Volkan ayaklarıyla önledi. Dönen topa Konate vurdu, top tekrar Volkan'dan döndü. Senegalli futbolcunun tekrar vuruşunda kaleci Volkan yine uzaklaştırdı. Sol çapraza açılan topu Muhammed Hanifi kaleye doğru gönderdi, son anda Edu araya girerek topu uzaklaştırdı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Özgür Çetiner, Hakan Yemişken
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Josico, Selçuk, Semih (Emre dk. 15), Deivid (Ali Bilgin dk. 71), Uğur Boral (Vederson dk. 79), Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Burak, Maldonado
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
ANKARASPOR: Senecky, Muhammed Hanifi, Murat, Özer (Konate dk. 46), Batak, Uğur Demirkol, Erhan, Hürriyet (Anıl dk. 65), Theo (De Nigris dk. 81), Adem, Mehmet Çakır
YEDEKLER: Ramazan, Ediz, Risp, Bilal
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
GOLLER: Roberto Carlos (dk. 32), Lugano (dk. 55)
SARI KARTLAR: Lugano, Ali Bilgin, Josico (Fenerbahçe), Özer (Ankaraspor)

 
Dostane Forum » Spor » Fenerbahçe SK » F.Bahçe koptu geliyor
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |