Thursday, 2024-04-25, 7:54 AM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Skibbe günah çıkarttı! - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Spor » Galatasaray Sk » Skibbe günah çıkarttı!
Skibbe günah çıkarttı!
FirsT_DeaDDate: Saturday, 2008-11-15, 1:46 PM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 304
Reputation: 2
Status: Offline
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 4-1 yenildikleri Fenerbahçe derbisinde, UEFA Kupası'nda Benfica karşısında yapmadıkları savunma hatalarıyla oynadıklarını söyledi.

Alman teknik adam, Galatasaray TV'de ''Teknik Yorum'' programına konuk olarak, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Skibbe, 4-1 yitirdikleri Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

''İlk söylenebilecek şey, defansımızda bazı hatalar yaptık. Buna Lizbon'da yapmadığımız hatalar da diyebiliriz. Biz aslında Lizbon'daki gibi çok iyi bir başlangıç yaptık ve golü de bulduk. Maalesef golü bulduktan sonra her zaman çok iyi başardığımız takım savunmasını yapamadık. Yapabilseydik tam istediğimiz gibi başlamış olacaktık. Zaten hemen akabinde kornerden beraberlik golünü yememiz bir şok oldu aslında. Ama golü erken yememize rağmen oyunu kurmaya çalışan bizdik, sayılmayan bir golümüz de var. Burada da maalesef Eskisehir'de olduğu gibi hakemin şanssız olarak nitelendirdiğim bir yanlış kararıyla bizim öne geçme şansımızı engellendi.

Milan Baros'a yapılan bir faul var. Tehlikeli hareket çift vuruş, faul tek vuruş. Endirekt serbest vuruş kararıyla zaten yanlış bir karar verilmiş oldu. Lincoln'ün şutu gol olunca bakın sahaya, bizim oyuncularımız ve hatta Fenerbahçeli futbolcular bile gol olduğuna inandı. Ona göre tepki verdi herkes. Şundan da çok eminim 2-1 geçerli olsaydı, oyunun gidişatı çok farklı olacaktı. Maalesef bu kararı ben anlayamadım.''

''HAKEMLER GENEL OLARAK İYİ''

Hakemlerin verdikleri kararlarla maçın gidişatını ve kaderini değiştirebildiklerine değinen Skibbe, ''Ama şunu da belirtmem gerekiyor, bizim ligimizde hakemlerimizin genel olarak iyi oldukları söylenebilir'' dedi. Alman çalıştırıcı, şöyle devam etti:

''Çünkü şunu da biliyorum ki, hakem tarafından lig içerisinde bir maçta avantajlı kararlar size çalınabilir, bir maçta dezavantajlı kararlar size verilebilir. Bu bir şekilde sezon içinde dengelenir zaten. Bazı örnekler vermek gerekirse bazen çok kritik ve çok ince detaylı ofsaytlar verilebiliyor. Mesela Eskişehir'de rakibin attığı 3. golde ofsayt pozisyonu vardı. Bu yan hakemle orta hakem arasındaki o anki görüş açısına ve o anki karar verme anına bağlı.

Bunlar olabiliyor, o an karar veriyorsunuz. O hatalar olabilir. Bu oyuna ve oyunculara bir şekilde tesir etmiyor. Çünkü bunlar devamlı olan şeyler. Ama biraz evvel bahsettiğimiz Lincoln'ün attığı ve direkt vurduğu Fenerbahçe maçındaki pozisyon olsun, bir de maç 2-2 iken Eskişehir'de ofsayttan gelen gol olsun... Bu tip kararları futbolcular anlamadığı zaman psikolojiyi de etkilediği için ondan sonraki maçın gidişatını çok etkiliyor.''

BENFİCA MAÇI SONRASI VERİLEN İZİN

UEFA Kupası'nda Portekiz temsilcisi Benfica ile yaptıkları maçın ardından Meira ve Lincoln'ün kendisinden özel izin alarak o gece kamptan ayrıldıkları yönündeki haberlerle ilgili olarak da Alman teknik adam şunları kaydetti:

''Maçın bitiminde galip geldikten sonra Meira ve Lincoln ailelerinin büyük bir bölümünün statta maçı izlediklerini belirttiler ve 2-2,5 saatliğine onlarla dışarıda yemek yiyebilmek için izin istediler. Her şeyden evvel bütün profesyonel oyuncularımız kendi profesyonelliklerinin nasıl ve neler gerektirdiğini çok iyi bilen ve onları da çok iyi değerlendiren oyuncular. Ben onlara yalnız şöyle bir şey söyledim, 'Tabii ki gidebilirsiniz ama maçtan sonra beraber oturup yiyebileceğimiz akşam yemeğimize katılın. Belki başkanımız bize bir şeyler söylemek ister.

Ondan sonra ikinize de izin vereceğim' dedim. Ayrıca onlara şunu da sordum, sadece ikisi değil, onlarla beraber bir yemek için dışarı gelmek isteyen var mı? Böyle bir şey varsa onlarla beraber gidebileceğini de söyledim. Bunu sorduğumda Baros onlara katılmak istediğini söyledi. O da onlara katıldı. Bir Brezilya restaurantına gittiler yemeğe. 11'i çeyrek geçe yerel saatle çıktılar, 2 saat 25 dakika sonra da geldiler. Üçü de gayet profesyonelce izin aldılar ve gittiler. Yemeklerini yediler, aileleriyle beraber oldular. Bu, sıkıntı yaratmaz. Aileleriyle yedikleri yemekte bir sakınca yok. Zaten yazılanların tam tersiydi yaşananlar. Medyada 'Partiye gitmişler, sabah 5'te gelmişler' gibi yazılar yazdılar.

Aynı şekilde inşallah Berlin'de de maçımız olacak. Hakan Balta gibi Ümit Karan gibi oradan gelen oyuncularımız var. Orada aileleri, arkadaşları, yakın dostları olan oyuncularımız var. Orada da umarım iyi bir sonuçtan sonra, iyi bir futbol gecesinden sonra onlar da bana gelip bu konuda izin isterlerse onlara da tabi gereken zamanda gereken izini vereceğim.''

''ARDA BU SÖZLERİ HAK ETMİYOR''

Alman teknik adam, Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftarların tepkisine neden olan Arda Turan'ın, böylesine bir tepkiyi hak etmediğini söyledi.

Skibbe, ''Üzülerek söylüyorum, aynı Arda Turan milli forma altında çok iyi maçlar çıkardı. Bu çirkin sözleri söyleyen kişiler aynı oyuncuyu milli forma altında alkışlarken kendi forması için oynadığında küfürle karşılıyorlar. O bu sözleri hak etmiyor'' dedi.

 
Dostane Forum » Spor » Galatasaray Sk » Skibbe günah çıkarttı!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |