Saturday, 2024-04-20, 3:58 AM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Microsoft Windows Vista Hakkında Herşey - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Bilgisayar, İnternet ve Teknoloji Dünyası » İşletim Sistemleri » Microsoft Windows Vista Hakkında Herşey
Microsoft Windows Vista Hakkında Herşey
LastAngeLLDate: Friday, 2008-11-14, 2:03 AM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 251
Reputation: 1
Status: Offline
Muhtemelen bu yazıyı okuduğunuz işletim sistemi, birkaç yıldır pazarda hakimiyetini sürdüren Microsoft Windows XP. Bir önceki Windows ailesine göre masaüstüne oldukça büyük yenilikler getiren Windows XP, donanım desteği gibi konularda önde olmasına rağmen, hitap ettiği kitle açısından çok önemli olabilecek görünüş ve bilgisayar kullanımına getirdiği kolaylıklar açısından artık eskimeye başlamıştı. Herkes kullanamasa da, pek çok insan Mac'lerin kullanıcı arabirimini -biraz tuhaf olmakla birlikte- etkileyici buluyor. Kişisel olarak kullandığım KDE de aynı şekilde gören arkadaşlarımın yüzünde bir hayranlık ifadesi uyandırabiliyor. Kısacası, Windows XP, eskidi.

Uzun tarihin kısası - Düşürülen Özellikler

Windows Vista'nın geliştirme süreci teknik olarak 2001'de başladı. O zamanlar, gelecekte çıkacak bir Microsoft işletim sistemi ile Windows XP arasında bir ara-sürüm olarak Longhorn kod adlı bir işletim sisteminden bahsediliyordu. Microsoft, Windows XP ve 2003 Server sürümlerini ön planda tutarak, uzun bir geliştirme sürecine girdi. Bir süre sonra, 2004'te Microsoft Longhorn için ciddi değişiklikler yapacağını duyurdu. O yıl, 2003 Server kodunu taban alan yeni bir geliştirme süreci başladı. 2005'te başlayan Beta testleri ile görünüm ve özelliklerde yapılan değişikliklerden sonra, 2006 başlarında özellik listesi geniş çapta donduruldu ve performans,hata giderme gibi kalite iyileştirme işlemleri geldi.

Bu sırada Windows Vista ile gelmesi beklenen bazı özellikler, genel olarak kalite endişeleri nedeniyle terkedildi veya ertelendi.

WinFS: Windows Future Filesystem, özellikle arama konusundaki getirileri öne çıkarılarak konuşulan, Microsoft işletim sistemleri için geliştirilen yeni bir dosya sistemi mimarisi. Daha önce Vista'yla (daha doğrusu o zamanki kod adı Longhorn ile) gelmesi beklenen dosya sistemi ertelendi. Windows Vista, arama işlevi için daha önce kullanılan tekniklerin geliştirilmesine güvenirken, WinFS'in bazı özelliklerinin de şu an kullanılan teknolojilere entegre edilmesi planlanıyor.

NGSCB: Next Generation Secure Computing Base, önceleri Palladium olarak konuşulan güvenlik teknolojileri grubuydu. NGSCB, destekleyen grup tarafından geliştirilen donanım ile yazılımın işbirliği ile güvenliği daha ileri taşıyacağı söylense de, pek çok kişi için bu teknoloji kullanıcılardan çok üreticilerin güvenliğini sağlayaağı ve üreticilerin sundukları ürünler üzerinde kısıtlamalar getirmesine yardımcı olacağı düşüncesiyle eleştiriliyordu. Vista, Trusted Platform Module (TPM) donanımı desteklemekle birlikte, NGSCB'yi içermiyor.

Windows PowerShell: Windows işletim sistemleri, eskiden beri genişletilebilir ve yetenekli bir komut satırı arabirimi içermiyordu. Bunun temel sebeplerinden biri, tasarımda esas işlevselliğin grafik kullanıcı arabirimi ile sağlanmasıydı. Unixler ve Linuxlarda ise bunun tam tersi geçerli; temel işlevsellik komut satırı arabiriminden sağlanırken, grafik arabirimler genellikle bu komut satırı uygulamalarının etrafında çalışıyor. Vista'nın getirmesi beklenen yeni Windows komut satırı arabirimi ve scripting dili, Vista'ya dahil edilmedi ve Windows PowerShell olarak ayrı bir ürün şeklinde hazırlandı. PowerShell, özellik açısından Bash ve Python'u andırıyor, fakat Windows programlarının hala temelde grafik arabirim üzerinde işlediğini de hatırda tutmak gerek. PowerShell'i indirmek için bu adrese bakabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/windows....lt.mspx

 
Dostane Forum » Bilgisayar, İnternet ve Teknoloji Dünyası » İşletim Sistemleri » Microsoft Windows Vista Hakkında Herşey
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |