Thursday, 2024-04-25, 11:05 PM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Forum Kuralları - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Dostane Forum » Forum Kuralları » Forum Kuralları
Forum Kuralları
LastAngeLLDate: Friday, 2008-11-14, 1:48 AM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 251
Reputation: 1
Status: Offline
emel Kural: Tüm üyeler kendi yazdıkları yazılardan sorumludur. Yazılan tüm yazılar log halinde saklanmaktadır. ip adresi gibi bilgiler yada log kayıtları dava süreci gibi durumlarda yada gerektiği durumlarda adli makamlara verilmek için 5 yıl boyunca saklanacaktır.

Bu forumları kullanabilmek için kullanıcılar birer kullanıcı adı, şifre ve geçerli bir e-posta adresi vermek zorundadır. Kullanıcıların kişisel bilgileri ile ilgili seçimlerinden ne Sistem Yöneticisi ne de Oturum Yöneticileri sorumlu değildir. Unutmayınız ki bu siteye yazılan her türlü bilgi kamuya açık bilgi haline gelecektir. Bu nedenle kişisel bilgileri paylaşma kararı verirken dikkatli olunmalıdır. Başka bir kullanıcı tarafından iletilenlerin herhangi bir şekilde saldırgan ya da rahatsız edici olduğunu düşünmeniz durumunda site yöneticileri ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir. Bu sözleşme ile bizi (burada ya da başka bir yerde belirtilmiş olsun ya da olmasın) tarafınızdan gönderilen verilerin herhangi bir nedenle tarafımızdan silinmesi ya da değiştirilmesi konusunda, yetkili kılmaktasınız.

Bu site, başka site ya da dosyalara bağlantılar içerebilir. Bunlar üzerinde Forumalemi 'nin hiçbir denetimi yoktur. Ayrıca içeriklerinin herhangi bir şekilde rahatsız edici olmaması garanti edilememektedir. Öte yandan, kurallara uygun olmayan içeriklere verilen linkler kaldırılacaktır.

Ek olarak bunları maddelersek;

1. Forum'da genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

2. Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler. Bunun için Forum'un arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılamaz.

3. Telif haklarıyla korunan müzik ve filmlerin yasa dışı kopyalarını (MP3, DivX vs.) paylaşamazsınız. Bu tür isteklerle ilgili başlıklar silinecektir.

4. Hacking, cracking, warez gibi illegal konularla ilgili başlık açamazsınız, mesaj yazamazsınız.Bu tür içeriklere sahip olan mesajlar haber verilmeden derhal silinecektir

5. Oyunlar da dahil olmak üzere herhangi bir yazılım için serial, CD key, crack, keygen veya f*ll oyun gibi bir uygulama isteğinde bulunamazsınız. Bu içerikte mesajların atılması yasaktır.Bu tür içeriklere sahip olan mesajlar haber verilmeden derhal silinecektir.

6. Forum ortamında veya özel mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri/kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanamazsınız.

7. Yöneticiler her yazılan mesajı yönetemeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen bunu konu içindeki "Moderatöre bildir" butonunu kullanarak bölümden sorumlu yöneticilere bildiriniz.

8. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.

9. Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir. (yardım, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar uyarı yapılmaksızın silinebilir)

10. Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.

11. Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazılarında silinmesi veya cevaplandırılması yönetici yetkisindedir. Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu açılamaz!

12. Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek yasaktır. Yöneticiler tarafından görülen bu tip mesajlar haber verilmeksizin silinecek ve mesajı atanlar uyarılacaktır. Bu tür mesajlara yine aynı şekilde karşılık vermek de suç unsuru olup, kesinlikle yasaktır.

13. Forumlarına atılan mesajlara gereksiz cevap veren, konuyu dağıtan, "cıvıklaştıran" ve ortamı seviyesizleştiren üyelerin mesajları silinecek ve uyarılacaklardır. Belirli bir uyarı seviyesine ulaşan üyelerin üyelikleri otomatik olarak askıya alınır veya silinir. Yöneticiler, bunun tekrarlanması halinde uyarının en üst seviyeye ulaşmasını beklemeden üyenin kaydını forumdan silebilir.

14. Toplumumuzda "belden aşağı" olarak tabir edilen nick, avatar, imza ve yazışma yapanların mesajları/imzaları/avatarları ilk etapta düzenlenecek ve üye uyarılacak; ikinci seferde ise üyeye haber verilmeksizin üyelik bilgileri askıya alınacak veya silinecektir.

15. Forum, kategorilere ve alt kategorilere ayrılmıştır. İçeriğine göre, bu kategori ve alt kategorilerden uygun olanına mesajınızı gönderebilirsiniz. Eğer aynı mesaj aynı bölüme birden fazla gönderilir veya aynı mesajın birden fazla kategoriye gönderildiği belirlenirse ilgili mesajdan sadece bir tane kalana kadar diğer mesajlar haber verilmeksizin silinecektir.

16. Kullanıcılar forum içerisinde bir bölüme yazı yazarlarken herhangi bir markayı veya firmayı olduğundan daha üstün gösteremeyeceği gibi aynı şekilde aşağılayamazlar !!!

17. İmzalarda renkli, değişik fontlu, değişik boyutlu, yazılar yazmak yasaktır. Koyu, italik veya altçizgi özellikleri imzada gerektiğinde kullanılabilir. Yabancı bir internet adresine imzadan bağlantı vermek/banner reklam yaparak imza kullanmak yasaktır. Reklam amaçlı hiçbir şekilde banner yada reklam yapılamaz.

18. İmzada bilgisayar özelliklerini vermek yasaktır.

19. Konu açmadan önce Arama yapın:Açtığınız konu daha önce forumda mevcut olabilir.Çözümü geçmiş mesajlarda yer alabilir. Eğer sorununuzun spesifik olmadığını düşünüyorsanız, ARAMA bölümünü kullanınız.

20. Sırf mesaj atmış olmak için mesaj yazmamalısınız. Sadece gülücük içeren mesajlar, “+1” gibi kirlilik yaratan mesajlara yönetim olarak tolerans tanımamaktayız.

21. Forumda mesajlarınıza resim ekleyebilirsiniz. Web üzerindeki bir resme link vererek bu işlem yapılmaktadır.Resimleriniz büyükse, bunları ufaltarak göndermeniz mantıklı olacaktır. (reklam yapmamak şartı ile)

22. Yardım istediğiniz mesajlarınızda, "ACİL YARDIM" veya "YARDIMA İHTİYACIM VAR" gibi başlıklar kullanmak yerine, sorunu kısaca belirten başlıkları kullanmalısınız. Düzgün ve açıklayıcı konu başlığına sahip olmayan konular, hem arama işlemini etkinliğini azaltacak, hem de mesajınızın çok daha az kişi tarafından okunmasına neden olacaktır.

23. Aynı mesajı bir defadan fazla gönderemezsiniz. Üst üste birbiriyle ilişkili birkaç mesaj gönderemezsiniz. Mesajınıza ekleme yapmak için "düzenle" butonunu kullanmalısınız.

24. Forum Yönetimi, aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını siler ve forum'a girişini yasaklar. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda forum ile ilişkisi kesilir.Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar,başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa BAN edilirler.

25. Her mesajın içeriğinden, sadece ve sadece yazarı sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayı Forumalemi yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.

26. İğrenç siteler, içeriği ne olursa olsun, mide bulandırıcı, sinir bozucu site adresi verenler minimum 5 gün olmak üzere forumdan uzaklaştırılırlar. (Başlıkta 18+ yazılsa bile sonuç değişmez. 18+ yazan her başlık, sayfanın incelenmesine bile gerek olmadan, o başlığı açan kullanıcının banlanması için yeterli sebeptir.)

27. Forumda, Ulu önder Atatürk, devlet büyükleri ve dini inanışlarımızda sembol haline gelen kişi / kurum / kuruluşları rencide edecek, hakaret boyutuna varan yazılar yazmak yasaktır. Bu kurala uymayan kullanıcılar, forum yönetiminin insiyatifinde olmak üzere en az 7 gün olmak üzere forumdan uzaklaştırılırlar.

28. Forumda Siyasi konu açmak veya siyasi mesaj yazmak kesinlikle yasaktır. Bunun dışında açılan konunun herhangi bir siyasi nitelik taşıması veyahut siyasete çekilebilecek mesajlar içermeside yasaktır(Bu bir yerden alıntı haber veyahut resim dahi olabilir).Sizin konuya bakış açınız siyasi olmayabilir veyahut konuyu açmaktaki amacınız siyasi olmayabilir ancak o konunun siyasi olmadığı anlamına gelmez.Siyasi konularda başlık açan veyahut siyasi olmayan konulara siyasi mesajlar yazarak konunun siyasi bir hal almasına sebebiyet veren kullanıcılar minimum 3 gün olmak üzere, forumdan uyarısız uzaklaştırılacaktır.

29. Forum üzerindeki Email veya PM (ÖM) sitemini kullanarak ASLA ticari çıkar amaçlı mesaj GÖNDERİLEMEZ !!! Yönetim ticari olarak kullanım veya kural dışı kullanıma yönelik şikayet aldığı veya gerekli gördüğü durumlarda PM'leri (Özel Mesajları) okuma hakkına sahiptir.

30. Forumdaki konuları, siyaset, dini konular, din, dil ayrımı gibi konulara yönlendirecek şekilde mesaj atan kullanıcılar,ayrıca avatarlarında ve imzalarında her türlü siyasi, +18, küfür, argo, hakaret ve forum içerisinde iç çatışma,ayrımcılık yaratacak ve ahlak dışı nitelikte resim bulunduran kullanıcılar minimum 3 gün olmak üzere, forumdan uzaklaştırılırlar.

31. Forumda bir başka site reklamı yapılmaz.üyelik gerektiren site linkleri verilemez.Bu kurala uymayan üyeler süresiz banlanacaktır.

32. Kişisel tartışma şekline dönüşen Topik'ler derhal kapatılır !!! Kapatılan topik'lerle ilgili PM veya Mail atılmamasını rica ederiz.

33. Başka forumlara üye veya kullanıcı toplamak için yazılan reklâm mahiyetinde yazılar YASAKTIR. Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri silinecektir!

34. Üyelik isminiz reklam içeremez içerdiği takdirde uyarılmaksızın üyelliğiniz iptal edilecektir.

35. Üye herhangi bir sebepten dolayı banlandığı takdirde yeni bir üyelik açması durumunda "IP" den banlanacaktır.

36. Üyelerin verdiği adreslerde bulunan dosyalar veya resimler üyelik gerektirecek şekilde ise ve kullanıcılar üye olmadan bu bilgileri alamıyorsa ilgili linkler kural dışı değerlendirilir ve kaldırılabilir! Ayrıca verilen linklerde kullanıcıları sıkıntıya sokacak şekilde script barındıran siteler görülen lüzum üzerine kaldırılabilir !

37. Forumdan uzaklaştırılan üyeler adına mesaj yazmak ve konu açmak yasaktır.Bu kurala uymayan üyeler 3 gün süre ile forumdan uzaklaştırılacaktır.

38. Buradaki kurallarda yazılı olmayan ama genel ahlaka ve etik kurallarına ters düşen hareketlerde bulunan üyelerin alcağı ceza Yöneticilerin insiyatifindedir.

Forum kuralları her zaman değiştirilebilir ve değiştikten sonra hemen geçerlidir.Kullanıcıların ben görmedim okumadım deme hakları yoktur !!!

 
Dostane Forum » Dostane Forum » Forum Kuralları » Forum Kuralları
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |