Friday, 2024-04-19, 9:00 AM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Tunceli’deki PKK’lılara büyük kıskaç - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Kaptan  
Dostane Forum » Haber-Sohbet-Eğlence Bölümleri » Güncel Haberler ve Yorumlar » Tunceli’deki PKK’lılara büyük kıskaç
Tunceli’deki PKK’lılara büyük kıskaç
FirsT_DeaDDate: Saturday, 2008-11-15, 12:17 PM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 304
Reputation: 2
Status: Offline
TUNCELİ’de PKK’lı teröristlere karşı başlatılan sonbahar operasyonu giderek genişliyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler, çok sayıda Jandarma özel haraket timini Tunceli-Ovacık ve Pülümür üçgenindeki Ahpanos, Pülümür, Kutuderesi vadileri ile Kırmızı dağ, Çambulak ve Mercan dağları bölgesine indirdi. Operasyonların bütün hızıyla sürdüğü dağlık alanlarda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.
Tunceli Bölgesinde sayıları 300 civarında olan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonlar sürüyor. İki gün önce PKK’nın 20 kişilik Karadeniz grubunun kış üslenmesi için Tunceli bölgesine geldiği ve Munzur ile Mercan dağları bölgesinde bulunduğu istihbaratının alınması ile birlikte bu bölgelerde yoğunlaşan operasyonlara çok sayıda Sikorsky helikopter ile Kobra helikopteri de katılıyor. PKK’lıların kış üslenmesi yapacağı bölgeler arasında bulunan Aliboğazı, Kutuderesi, Ahpanos, Dokuzkaya ile Pülümür vadilerine sikorsky helikopterleri ile sürekli jandarma özel harekat timleri indirilirken, kobra helikopterleri de alanı bombalıyor. Güvenlik güçleri PKK’nın kış üslenmesi yapacağı bölgelerde yer altında sakladığı tonlarca gıda maddesini bularak imha etmeyi ve PKK’lıları da etkisiz hale getirmeyi planlıyor.
Bu arada Hozat-Ovacık ve Hozat Çemişgezek ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanlarda da dün sabah saatlerinde başlatılan ve binlerce askerin katıldığı operasyonlarda aralıksız devam ediyor. Özellikle Hozat ile Çemişkezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı vadisinde yoğunlaşan operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor, yoğun operasyonlar yüzünden PKK’lıların derin vadilerde saklanmaya çalıştıkları kaydedildi.
 
Dostane Forum » Haber-Sohbet-Eğlence Bölümleri » Güncel Haberler ve Yorumlar » Tunceli’deki PKK’lılara büyük kıskaç
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |