Friday, 2024-03-29, 6:03 PM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Kulüpler Birliği harekete geçti! - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Spor » Beşiktaş Sk » Kulüpler Birliği harekete geçti!
Kulüpler Birliği harekete geçti!
FirsT_DeaDDate: Saturday, 2008-11-15, 1:55 PM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 304
Reputation: 2
Status: Offline
Kulüpler Birliği Vakfı, Beşiktaş ile Bursasporlu taraftarlar arasında son yıllarda yaşanan gerilime son verilmesi amacıyla harekete geçti. Vakfın başkan yardımcısı Göksel Gümüşdağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ''Kulüpler Birliği olarak söz konusu takımların arasındaki müsabakalarda tribün olayları yaşanmaması adına gereken her türlü önlemin alınması için üzerimize düşenlerin yapılacağının bilinmesini isteriz'' denildi.

Günümüzde futbolun, kitleleri peşinden sürekleyen en önemli spor dalı olduğu vurgulanarak, futbol müsabakalarının stat dolusu izleyici ve TV ekranları başında milyonlarca insan tarafından takip edildiğine dikkat çekilen açıklamada, her futbol maçının bir şölene dönüşmesi ve sporun dostluk, kardeşlik ruhuna yakışır biçimde yaşanması için statların dolması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ''Ancak tüm dünyada ve ülkemizde de yaşanan bazı tribün olayları birçok insanı maçlara gitme fikrinden uzaklaştırmaktadır. Bu durum futbolun ve sporun güzelliğine gölge düşürmekte ve kulüpleri ekonomik anlamda ciddi kayıplara uğratmaktadır. Güçlü, seyir zevki yüksek ve kaliteli sporcuların mücadele ettiği bir lige kavuşulması için stadyumların dolması hem coşku ve arzulu bir oyun oynanması hem de ekonomik gerekçeler nedeniyle şarttır'' ifadelerine yer verildi.

Yazılı açıklamada daha sonra, Beşiktaş ile Bursasporlu taraftarlar arasında son yıllarda tırmanan gerilime dikkat çekilerek, şöyle denildi: ''Ülkemiz futbolunun güzide iki takımı Beşiktaş ve Bursaspor takımlarının mücadeleleri üzülerek görmekteyiz ki bazı tribün olayları ve taraftarlar arasındaki husumet nedeniyle arzulanandan uzak bir görüntü vermektedir. Sporun ruhuna yakışmayan olaylara sahne olan Bursaspor-Beşiktaş müsabakalarının bu çirkin durumundan bir an önce kurtulması gerekmektedir.

Kulüpler Birliği olarak söz konusu takımların arasındaki müsabakalarda tribün olayları yaşanmaması adına gereken her türlü önlemin alınması için üzerimize düşenlerin yapılacağının bilinmesini isteriz. Turkcell Süper Lig'in marka değerinin artması, stadyumların izleyiciler ile dolması ve takımlarımızın daha güçlü ekonomik imkanlara sahip olması adına gereken her tür önlemin alınması amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz. İstenmeyen her türlü olayın önüne geçilebilmesi ancak tüm futbol ailesi bireylerinin katılımı ile mümkün olacaktır. Bu noktada sahada ter döken sporculardan teknik heyetlere ve idarecilere kadar herkesin ve her kesimin sağduyulu tavırlar sergilemesine ihtiyaç vardır. Kulüpler Birliği olarak bu noktada gösterilecek her türlü çabada liderlik etmeye hazır olduğumuzun da bilinmesi istemekteyiz. Hiç şüphe yok ki futbolun değişmez aktörü taraftarlarımız da bu çabalarda bizlere yardımcı olacak ve en önemli görevi üstleneceklerdir.''

 
Dostane Forum » Spor » Beşiktaş Sk » Kulüpler Birliği harekete geçti!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |