Friday, 2024-03-29, 11:30 AM
Welcome Misafir

DoSTaNe

Symantec'le e-postalara web tabanlı erişim daha güvenli - Dostane Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Dostane Forum » Bilgisayar, İnternet ve Teknoloji Dünyası » Teknoloji Dünyasından Son Haberler » Symantec'le e-postalara web tabanlı erişim daha güvenli
Symantec'le e-postalara web tabanlı erişim daha güvenli
FirsT_DeaDDate: Saturday, 2008-11-15, 10:31 AM | Message # 1
Yönetici
Group: Administrators
Messages: 304
Reputation: 2
Status: Offline
Symantec, Outlook Web Erişimi 3.0 için geliştirilen, Web üzerinden Outlook e-posta kutularına, takvimlere ve dosyalara erişim sağlamada ve yönetmede kullanıcılar için güvenli bir sanal ortam sağlayan Symantec On-Demand Protection'ı duyurdu. Symantec On-Demand Protection, uzak uç noktalara kalıcı değişiklik yapma ve öncesinde bir yazılım kurma ihtiyacı duyulmaksızın kurumların güvenlik politikalarını güçlendirmek amacıyla isteğe bağlı bir ajan sunarak veri kayıplarını en aza indirgiyor.

Kurum çalışanları verimliliklerini en üst düzeyde devam ettirebilmek üzere ev bilgisayarlarından ya da internet erişiminin mümkün olduğu çeşitli noktalardan kurum denetimi olmaksızın kendi e-posta hesaplarına erişim sağlama ihtiyacı duyuyorlar. Bu noktada kurumlar, ne Web-tabanlı kurum e-postalarına erişim sağlayan dış bilgisayarların güvenli olduklarını düşünüyorlar ne de arkalarında bir iz bırakmayacakları konusunda son kullanıcılara güven duyuyorlar. Ancak Microsoft Outlook Web Erişimi gibi Web-tabanlı e-postalara kurum dışı bir bilgisayar aracılığı ile erişim sağlanması durumunda, kurum bilgilerinin herhangi bir saldırıya maruz kalması riski de beraberinde geliyor.

Symantec On-Demand Protection sanal masaüstü, oturum kapanır kapanmaz verileri şifrelemek ve dosyaları silmek suretiyle güvenli bir sanal ortam yaratarak kritik verilerin kaybını en aza indirgiyor.

Ağa bağlı her makinanın bütünlüğüne ilişkin olarak yürütülen kontrol mekanizması, kurumsal ağlara bağlanan uç noktaların uygun bir korumaya ve kurulu bir güvenlik yazılımına sahip olmalarını sağlıyor. Buna ilaveten Symantec On-Demand Protection, antivirus, antispyware, güvenlik duvarı ve servis paketinin kurulmasını ve güncellemesini sağlamak amacıyla önceden tanımlanmış kontroller gerçekleştiriyor.

Symantec On-Demand Protetion ayrıca, yönetilmeyen bilgisayarlardan kurumsal ağlara bağlanan kullanıcılara, kötü huylu kodlara karşı savunmasız olmadıkları yönünde güvence veren ve bu amaçla tuş vuruşlarını kaydeden programların (keyloggers) ya da ekran içeriğinden amacının dışında veri elde etmeye yarayan programların (screen scrapers) yarattığı tehditleri önleyen davranış-tabanlı bir malware saptama motorunu da kapsıyor.

Symantec On-Demand Protection, son kullanıcıya ait masaüstünün klonlandığı ve orijinal masaüstünden ayrıştırıldığı güvenli bir sanal iş alanı sağlıyor. On-Demand Protection çözümü, bilgilerin korunmasının yanı sıra, sabit sürücüye yazılan herhangi bir verinin şifrelenmesi yoluyla veri kaybını önlüyor. Buna ek olarak müşteriler, kullanıcıların bilgileri kopyalamasını, yapıştırmasını ve ekranı olduğu gibi almaları ya da yazdırmalarını önleyecek şekilde güvenlik politikalarını güçlendirebiliyor.

Symantec ayrıca, Web Uygulamaları 3.0 için geliştirilen Symantec On-Demand Protection ın pazara sunumu da duyurdu. Diğerinden ayrı olarak sunulan çözüm, SSL, VPN, Citrix gibi web-tabanlı kurumsal uygulamalar ile kurum içindeki iç web/dış web kurumsal web portalları için veri kaybına ve malware lere karşı kapsamlı bir koruma sağlıyor.

Lisanslama ve Erişim

Outlook Web Erişimi 3.0 ve Web Uygulamaları 3.0 için geliştirilen Symantec On-Demand Protection, Symantec'in dünya çapında yaygın değer katan satıcıları, distribütörleri ve sistem bütünleyicileri aracılığı ile kullanıcıların erişimine hazır durumdadır. Çözüm, belirli bir süre için Symantec AntiVirus Enterprise Edition ve Symantec Mail Security for Exchange in halihazırdaki kullanıcılarına uygulanan promosyon fiyatı ile pazara sunulmuş bulunuyor. Daha fazla bilgi için satış temsilcileriyle iletişim kurulabilir. Kendi ülkelerinde ya da bölgelerinde distribütör ya da değer katan satıcı firmaları arayan kurumlar ise http://partnerlocator.symantec.com/public/search adresi aracılığı ile bilgilere ulaşabilirler.

 
Dostane Forum » Bilgisayar, İnternet ve Teknoloji Dünyası » Teknoloji Dünyasından Son Haberler » Symantec'le e-postalara web tabanlı erişim daha güvenli
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Login form
Site friends
www.dostane.ucoz.com

www.isciguvenligi.com

Statistics
Our poll
Üyelerimizden En Çok Hangi Takım Çıkacak??(-Hangi Takımlısın?)
Total of answers: 1699
Tag Board
200
Copyright MyCorp © 2024 |